tiistai 22. lokakuuta 2013

Charleston puku projekti

Ystäväni Beppon kanssa keksimme tämän Charleston-pukuprojektin. Homman nimenä oli se, että minä ompelisin puvut ja hän meikkaisi ja laittaisi hiukseni. Suunnittelimme yhdessä pukuihin värit ja mallit löysin Burda -lehdistä ja Suuri Käsityö- lehdistä. Sain tehtyä kaiken kaikkiaan viisi asua. Löysin toki enemmänkin asuja, mutta ne jäävät ensi kertaan. Esittelen asut siinä järjestyksessä, jossa kuvasimme ne.

















Tämän keltaisen mekon kaavat sain Suuri Käsityö -lehdestä. Mekkoa oli oikein helppo ja mukava tehdä. Käytin puvussa keltaisen sävyistä ohutta kangasta ja ruskeaa joustosatiinia. Yleensäkin 20-luvun mekot ovat aika simppeleitä, koska ne ovat niin laatikkomaisia. Puvun kaavat olivat lehdessä numero: 9/2009.

















Toisena tein tällaisen päivämekon pellavasta. Kaavat olivat Burda -lehdessä numero: 2/2013. Pukua oli mukava tehdä, mutta materiaalina pellava on kinkkinen. Tämä oli siis ensimmäinen pellavainen puku, jonka olen tehnyt. Puku rypistyi ja se oli ongelmallista. Puku piti vielä kuljettaa Helsinkiin, niin matkalaukussahan se rypistyi vielä lisää. Saimme kuvan kuitenkin otettua. Laitoin pieniksi yksityiskohdiksi koristenauhaa lantion ja hihansuiden kohdalle. Kaulus on erillinen ja sen löysin kirpputorilta.

















Kolmantena tulee myös valkoinen mekko. En tiedä voiko tätä kutsua oikein 20-luvun mekoksi, mutta vintage-henkinen tämä on. Tämä oli kaikista yksinkertaisinta tehdä. Tämänkin puvun kaavat sain Suuri Käsityö -lehdestä, sen numero oli 3/2011. Kankaana käytin yksinkertaista mekkoon sopivaa puuvillaa.


Tämän kultamustan iltapuvun kaavat ovat Suuri Käsityö -lehdestä 10/2010. Kankaiksi valitsin kultaista krepattua kangasta ja mustaa pitsiä, joka löytyi myös kirpputorilta. Puvun yläreunassa näkyvä koriste on myös kirpparilta löytyneestä topista. Kreppikangasta oli hiukan kinkkistä leikata ja ommella. Se nimittäin jousti ja venyi joka suuntaan ja kankaan oikean puolen löytäminen oli aika hankalaa.  Pukua oli silti mukava tehdä ja siitä tuli todella tyylikkään oloinen. Alkuperäisen puvun mallissa takana olisi ollut vielä pitkä laahus pitsistä. Itse en kuitenkaan sitä laittanut, koska kangasta oli rajoitetusti.




Viimeisimmästä mekosta saimme otettua kuvat vasta elokuussa. Tämän puvun kaavat ovat myös lähtöisin Suuri Käsityö- lehdestä 10/1999. Tämän puvun ansiosta oikeastaan kiinnostuin aiemmin pukuhistoriasta. Tein puvun mustasta viskoosista ja hapsuista, koska rakastan hyvin paljon mustia vaatteita.  Tähän mekkoon päättyi tältä erää 20-luku projekti, saa nähdä tuleeko sille vielä jatkoa XD. Hiukseni ovat pikkuinen ongelma kuvien suhteen. Kiitokset silti Bepolle ja hänen sukulaisille, joiden luona otimme kuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti