sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Gothic Lolita mekko ja päivänvarjo

Ajattelin nyt esitellä erään työn, joka on ollut itseasiassa valmiina useamman vuoden. Se on lopputyöni ompelukoulusta, aiheena Gothic Lolita muoti ja pukeutuminen. Jokainen joka tuntee Japanilaista muotia tietää ja tuntuu lolitat, mutta jos joku ei tiedä tai tunne niin tässä lyhyt infio paketti lolitoista.
Termi lolita voi olla hyvinkin harhaanjohtava ja ennakkoluuloja nostava. Aluksi tulee mieleen jotain hyvin kevytmielistä. Kyseessä on kuitenkin erittäin tyttömäisen muodin harrastaja. Lolitat ottavat vaikutteita muotiinsa viktoriaanisesta lastenvaate pukeutumisesta ja suosivat hyvin peittäviä vaatteita aina muhkeista alubloomerseista (housut), koristeelliseen mekkoon ja sukkiin.
Lolita-tyylejä on useita esim. Gothic, Kuro (musta), Shiro, Sweet, Hime (prinsessa) jne. Yleisempiä ovat ehkä Gothic ja Sweet lolitat. Kyseiset tyylit erottaa värien, vaatteiden, asusteiden ja muiden pikku juttujen perusteella. Uusia tyylejä kuitenkin syntyy aina lisää ja en itsekkään tiedä oikein, että mitkä virtaukset ovat nyt muodissa. Tässä kuitenkin joitain tyylejä.


Gothic Lolita: suosivat mustaa ja valkoista (useimmin pitsiä ja nauhoja)
Sweet Lolita: vaaleita värejä, pitsejä ja pastellin sävyjä
Kuro Lolita: koko mustia käyttävä lolita
Shiro Lolita: koko valkoisia käyttävä lolita
Hime Lolita: Rokokoo ajasta mallia ottava prinsessamainen tyyli, tunnistaa kruunuista
Pirate Lolita: merirosvo tyyliä yhdistelevä lolita tyyli.
Sailor Lolita: merimieskauluksisia mekkoja käyttävä lolita
Military Lolita: sotilaspukeutumista, armeija tyyliä suosiva


Selostukset ovat hyvin pieniä, mutta jos jotain kiinnostaa niin kannattaa tutkia aihetta tarkemmin. Itse en enää harrasta lolita pukeutumista, mutta aikanan pidin siitä hyvinkin paljon juuri mekkojen ja muiden vaatteiden rikkaiden ideoiden takia. Aluksi en ollut ihan varma, tahtoisinko laittaa tätä näkyville, mutta tulin siihen tulokseen, että tämä on yhtä arvokas työ kuin muutkin. Kiitos jälleen Piiville kuvaamisesta =).
Päivänvarjon olen suunnitellut ja tehnyt itse, jälleen kerran. Halusin tehdä tällä kertaa jotain synkempää. Teen varmaan toisen samanlaisen piakkoin, tulevan Halloweenin kunniaksi.


Pihlajan marjat näkyy niin nätisti takaa

Kukkuu? 

1 kommentti: