maanantai 3. marraskuuta 2014

Viktoriaaninen asu



Tämä puku on oikeastaan ensimmäinen pukuhistoriallinen asu, mitä olen koskaan tehnyt. Mutta nyt siitä sitten viimein saatiin kuvatkin otettua x). Puvun tein ehkä noin 4 vuotta sitten, Burdan kaavoilla. Kankaat löytivät Kemin ja Tornion kangaskaupoista. Olen hyvin ylpeä tästä asusta, sillä pidän sen värityksestä. Puvun teko oli helppoa, sillä kaavapaketin mukana tuli selkeät kuvalliset ohjeet joita seurata (jos englanninkieliset ohjeet eivät selkeytä). Ainoa missä huolellisuutta vaadiittiin oli napinläveet. Puvun alle tein tyynyn, joka ajaa turnyyrin asemaa, toivottavasti tuo puku oikeauksiinsa takaa päin.Kangasmateriaalien kanssa kannattaa olla myös tarkka. Itse suosin hyvin paljon sisustuskankaita. Puuvillaa käytettäessä kannttaa huomioida kankaan käyttötarkoitus. Pukuhistorialliset vaatteet kannattaa yleensä tukea tukikankailla yms. Ne antavat hyvää ryhtiä asuihin.
Kuvasimme puvun Kemin Mansikkanokan tienoilla, silloin oli vielä hyvät säät..ei loskaa, lunta ja vettä. Papperisen päivänvarjon ja kengät olen löytänyt joskus kirpputoreilta ja pidän niistä hyvin paljon. Hattu puolestaan on Muotimessuilta Helsingistä, sitä pääsinkin käyttämään nyt ensimmäinen kerran. 
Sen verran viktoriaanisesta ajasta, että sen katsottiin ulottuvan Englannin kuningattaren Viktorian hallintokausille. Siihen aikaan kuninkaalliset loivat paljon eri muotivirtauksia mm. erillaiset pukeutumistyylit, joulun vietto (mm. joulukuusi perinne), kulttuurin suosiminen yms. Viktoriaaninen muoti oli myös hyvin ylellistä, kehuttua, mutta vaarallistakin. Naiset vaaransivat terveytensä suurelta osalta ollakseen muodikkaita, mutta niinhän nykyäänkin tehdään.








2 kommenttia:

  1. Kerrassaan upea tuo puku. ♥ Kuvaushetkellä sitä niin keskittyi kuvaamiseen, ettei hoksannut samalla tavalla ihailla kokonaisuutta kuin nyt. En meinaa saada katsettani irti ekasta kuvasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kun kuvasit ^^. Miekin tykkään tästä puvusta, ehkä siksi kun se on ensimmäinen iso työkin x).

      Poista